Contact

Veilig gedrag

‘Ik moest alleen even snel op en neer omdat ik mijn bril was vergeten, moet ik dan heel die LMRA opnieuw doen!?’

Herkenbaar? Onveilig gedrag gebeurt vaak onbewust, en juist daarom is het belangrijk om niet alleen bewustwording en kennis te vergroten, maar om daarnaast ook te kijken naar hoe we gedrag onbewust kunnen beïnvloeden.

Maar hoe stimuleer je dan veilig gedrag?

Wanneer je begrijpt hoe gedrag tot stand komt en weet dat onbewuste processen hier een grote rol in spelen, kan je effectieve stappen zetten om ervoor te zorgen dat je werknemers (nog) veiliger werken. Het niet dragen van een helm omdat mensen het gevaar niet goed inschatten, vereist een andere aanpak dan wanneer mensen hun helm niet makkelijk voor handen hebben.

Jaarlijks gebeuren nog steeds ongelukken als gevolg van onveilig gedrag (soms met dodelijke gevolgen) die voorkomen hadden kunnen worden als mensen veilig gedrag hadden vertoond. Onveilige situaties, zoals een aanrijding op een plant, het laten vallen van materialen van grote hoogte, of ongelukken in een werkvak, ontstaan vaak omdat medewerkers en/of omstanders (bewust, maar vaker onbewust) veiligheidsvoorschriften negeren. Maar hoe krijg je ze dan toch zo ver dat ze het veilige gedrag te vertonen?

Hiervoor moet je weten waar het (onbewuste) onveilige gedrag vandaan komt en wil je wat meer begrijpen over de context. Dan kan je namelijk pas echt goed bepalen welke technieken je het beste kan inzetten om dit gedrag te veranderen. Alleen streven naar bewustwording en het vergroten van kennis is een van de veelvoorkomende valkuilen bij gedragsverandering. Bewustwording en kennis van de regels is belangrijk. Maar veel van ons dagelijkse gedrag wordt gestuurd door onbewuste processen en dus is het belangrijk om juist hierop in te spelen met de nieuwe te ontwikkelen interventies.

Wij helpen organisaties op weg met het inspelen op onbewuste processen die gedrag beïnvloeden. 

Blog

Hoe bedrijfsongevallen voortkomen uit te veel optimisme.

Projecten

Bekijk hier het overzicht van al onze projecten.

Om jouw organisatie vooruit te helpen bieden we de volgende opties

;

Incompany training veiligheid en gedragsverandering

De manier waarop we informatie verwerken beïnvloedt het gedrag dat we vertonen. We nemen je in de incomany training mee in:

  • Menselijke denkprocessen en cognitieve denkfouten die onbewust invloed hebben op ons gedrag; 
  • Psychologische vormen van weerstand die de veranderpoging tegenhouden: je leert het verschil tussen reactance (we houden er niet van als andere mensen ons vertellen wat we moeten doen), scepticisme (we zijn van nature niet altijd direct overtuigd van de noodzaak van veranderingen) en inertia (soms willen we wel, maar doen we toch niet). Ook nemen we je mee in kansrijke stategieën om ze aan te pakken;
  • Het onderzoeken van drijvers en barrières: hoe achterhaal je onderliggende drijfveren en barrières om tot een kansrijke strategie voor onbewuste en bewuste gedragsverandering te komen. 
;

Gedragsonderzoek & beïnvloedingsstrategie

Door middel van gedragsonderzoek achterhalen we de (onbewuste) drijvers & barrières van jouw doelgroep.

Dit geeft inzicht in welke doelgroepen er zijn en waar zij door worden gedreven, maar ook tegen wat voor belemmeringen ze aan lopen. Specifiek per doelgroep leidt dit tot een advies over wat te doen of te communiceren, om het gewenste gedrag te realiseren

Wat levert het jou op?

Inzicht in voorspellende drijvers & barrières van gedrag van jouw doelgroep en een beïnvloedingsstrategie per doelgroep ten aanzien van het gewenste gedrag. 

;

Toetsing van de interventie aan de omgeving

Soms bedenk je wel eens iets, geïnspireerd door iets wat je ergens hebt gezien of gelezen. Heilig overtuigd van het succes implementeer je bijvoorbeeld een, maar na enige tijd kom je erachter dat het niet heeft gewerkt. Je nudge heeft het gedrag van je doelgroep niet beïnvloedt. Waarom niet? Dit is wat wij voor je onderzoeken. 

We kijken wat je had willen bereiken, welke drijvers en barrières daar aan ten grondslag liggen en geven advies over wat wel zou werken. Samen stellen we een testplan op, voeren dat uit en meten het effect van de aangepaste interventie. 

Wat levert het jou op?

Een aangepaste interventie, inclusief testplan en eventueel inclusief de meting van het resultaat. 

Succesverhalen

Zij gingen je voor

mitros
mitros

Wil jij ook vooruitgang door verandering?